lunes, 20 de abril de 2009

Manifiesto Hartista en Catalan y acciones contra el anti arte

Saludos

Nuestros amigos Hartistas han empezado la guerra, desde nuestra humilde posición nos sumamos a la causa, desde este momento somos Artistas-Terroristas y nuestro objetivo es eliminar todo el mal llamado "anti-arte".
Sigue las bases aquí

Ampliamos la oferta y que no solo sea el wc de casa si no el del museo que coloca detritus en sus salas

El de ese lugar cultural, donde no hay cultura...

La lista es inmensa


Aqui con permiso de los Hartistas el manifiesto Hartista en Catalán:

MANIFEST FARTISTA
Contra l'anti-art, el conceptualisme, la impostura i el culte a l'artista egòlatra.
L'art és de tots.

A començaments del segle XX cada moviment avantguardista naixia de la inquietud d'un grup d'artistes que llançava al món una sèrie d'intencions, recollides en un manifest. Normalment es mostraven FARTS de la seva situació i feien recompte de els seves fílies i fòbies, indicant així el seu ideari.

Avui, un segle després, en l'època del supòsit triomf de l'Avantguarda, els moviments artístics són cosa dels comissaris, que recorren galeries i centres d'estudi buscant “artistes emergents” que il·lustrin la seva idea per a aquest any del que ha de ser la novetat en art. Ningú ja no compta amb els artistes. Hem passat de ser els que protestaven i revolucionaven el món a ser només espectadors d'un banquet aliè, del qual només tenim dret a les engrunes.

Fa anys que els moviments artístics de l'art oficial no neixen de la inquietud dels artistes. I fa anys que els manifestos artístics es consideren anacrònics. Però avui, més que mai, els artistes necessitem alçar la veu i, -per què no-, publicar manifestos.

Nosaltres, com antany els nostres besavis, ja estem FARTS d'aquesta situació absurda i injusta que al món de l'art s'ha acceptat com normal. Farts que la pintura, el dibuix i l'escultura, malgrat viure un moment grandiós, s'ignorin en els salons oficials d'avui dia, com si no existissin, com si haguessin mort. Farts que l'atenció mediàtica i els diners públics vagin a un tipus d'art i d'artistes que suposen una ínfima minoria, que no representa a la realitat de la nostra professió. Farts que l'art s'hagi convertit en un espectacle de fira per a milionaris. Farts de l'elitisme i la hipocresia. Farts de l'art oficial.

Per això fundem avui el nostre moviment artístic anomenat Fartisme. I com antany, els (F)artistes volem presentar-nos al món amb aquest Manifest.

3 comentarios:

Anxo Varela dijo...

Hola, César, gracias por la noticia.

Te informamos de que ya hemos empezado a colocar pegatas por ahí. Os animo, es divertido y liberador.

Anxo Varela dijo...

Se me olvidaba el enlace a las fotos: http://picasaweb.google.es/anxova/HartismoAccionDonTTakeMeIntoAGallery#

César Aguilar Gazquez dijo...

Intentaremos contribuir como podamos